Terora aktā Lionā 13 ievainotie

Nav komentāru
Foto via Rita Khoury

2019. gada 24. maija vakarā Francijas pilsētā Lionā nogranda sprādziens uz gājēju ielas, kurā vieglus ievainojumus guva 13 cilvēki, to skaitā astoņus gadus vecs bērns. Policija meklē teroristu.

Viktora Igo gājēju ielā Lionā piektdienas vakarā pretī ceptuvei noticis sprādziens, kurā vieglus ievainojumus guva 12 pieaugušie un viens bērns. Visiem cietušajiem tika sniegta mediķu palīdzība.


Terorists plkst.17:30 ar riteni ieradies uz gājēju ielu, novietojis paciņu ar bumbu pie ceptuves un pēc viņa aiziešanas tā uzsprāga. Vīrieti vecumā no 30 līdz 35 gadiem meklē policija. Vīrietim bija ar masku aizsegta seja un uzvilktas tumšas saules brilles. Vīrieti uzfilmēja novērošanas kameras, bet kad viņš pameta ielu, policijai vairs neizdevās noskaidrot uz kurieni viņš aizbrauca.

Policija publicējusi Internetā terorista fotogrāfiju no novērošanas kamerām un aicina atsaukties notikušā lieciniekus.

Francijas prezidents Emanuels Makrons nosauca sprādzienu par “uzbrukumu” un bija devās uz savu darba vietu.

Sākumā policija izmeklēja sprādzienu, kā krimināllietu par tīšu mēģinājumu nogalināt cilvēkus, bet divas stundas vēlāk lietu pārņēma pretterorisma nodaļa. Glābēji un mediķi notikumu vietā nonāca ļoti ātri, bet bruņotā policija bija ierobežojusi kvartālu ap sprādziena vietu, kurš tika noņemts tikai sestdienas rītā.

Atjaunots 27.05.2019.
Saistībā ar terora aktu, pirmdienas rītā policijas aizturējusi 24 gadus vecu inženierzinātnes studentu.

Atjaunots 30.05.2019.
Aizdomās turamais atzīstās, ka darbojies teroristiskās organizācija "Islāma valsts" vārdā.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru