Eiropu vasarā gaida ekstrēmās temperatūras, Latvijā normas robežās

Nav komentāru
Foto: AccuWeather

Visā Eiropā šovasar tiek prognozētas ekstrēmi augstas temperatūras, kuru radītais sausuma vilnis radīs problēmas lauksaimniecībā un draudēs ar plašiem meža ugunsgrēkiem.


ASV meteoroloģijas dienesta “AccuWeather” vecākais meteorologs Eric Leister publicējis laika prognozi Eiropai šī  gada vasarai, kurā paredz ilgus karstuma periodus no Portugāles un Spānijas, līdz Polijai un Ungārijai.

Karstums sāks pieņemties spēkā jūnija sākumā Pireneju pussalā (Portugāle, Spānija) un tad izplatīsies uz ziemeļiem un austrumiem vasaras garumā. Karstuma vilnis būs noturīgāks, nekā pagājušā gadā, kad vairākas valstīs tika uzstādīti temperatūras rekordi, bet augsta temperatūra noturējās nedaudz vairāk par nedēļu.

Centrālā Eiropā temperatūra var sasniegt 38⁰C grādus pēc Celsija, Francijas dienvidos 40⁰C, bet Portugālē un Spānijā - 43⁰C.

Pēc viņa prognozes, ekstrēmie laika apstākļi Latviju nesasniegs, bet vasaras vidū uz neilgu laiku temperatūra var tomēr pakāpties līdz 38⁰C atzīmei. Nokrišņu daudzums tiek prognozēts normas līmenī vai nedaudz zemāk.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru