Tjumeņā likvidēti divi ISIS teroristi

Nav komentāru
Foto: Car72/VK

Piektdienas vakarā Krievijas pilsētas Tjumeņas iedzīvotājus pārsteidza liela drošības dienestu pārstāvju ierašanās pilsētā un bruņutransportieri. Vēlāk vienā no pilsētās rajoniem notika apšaude, kurā nogalināti divi teroristiskās organizācijas “Islāma valsts” dalībnieki.


Speciālo dienestu darbinieki bija bloķējuši rajonu ap vienstāvu māju Amurskaja ielā un evakuējuši tuvāko māju iedzīvotājus. Sākumā daļa iedzīvotāju domāja, ka pilsētā notiek mācības, bet pēc apšaudes sākšanās visiem kļuva skaidrs, ka notiek kaut kas nopietns.


Pēc apšaudes sākuma varēja vērot ugunsgrēku privāto māju rajonā.


Pēc pretterorisma operācijas noslēguma Nacionālā pretterorisma komiteja paziņoja, ka pēc operatīvās informācijas ēkā atradās divas bruņotas personas – “Islāma valsts” teroristi, kuri plānojuši veikt terora aktus pilsētā. Teroristiem tika piedāvāts padoties, bet tie atklāja šaušanu uz speciālas vienības karavīriem. Operācijas laikā abi teroristi tika nošauti (nevis sadeguši, ka ziņots iepriekš). Starp drošības dienestu un iedzīvotājiem cietušo nav.


Teroristu mājā tika atrasti divi Kalašņikova automāti, divas paštaisītas bumbas, reliģiozā literatūra, elektroniskās informācijas nesēji, dažādi bumbas elementi. Izmeklēšanas komiteja uzsākusi krimināllietu.

Sociālos tīklos vēl klejoja bauma, ka pirms operācijas sākšanas, ēku pameta sieviete hidžabā. Nekādus komentārus par šo atbildīgie dienesti nav snieguši. Māja, kurā atradās teroristi, piecas dienas pirms tam tika izlikta pārdošanai Krievijas sludinājumu portālā.

Teroristu māja pēc pretterorisma operācijas.
Foto: Dmitrijs Veļižaņins/VK

Foto: Dmitrijs Veļižaņins/VK

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru