Policija aiztur WikiLeaks dibinātāju Džuliānu Asānžu

Nav komentāru
Foto: RT

Ceturtdienas rītā Londonā (Apvienotā Karaliste) Ekvadoras vēstniecībā policija aizturēja WikiLeaks līdzdibinātāju Džuliānu Asānžu. Aizturēšana bija iespējama pateicoties tam, ka Ekvadora atņēma Asānžam patvēruma tiesībā.


Ekvadoras prezidents Lenins Moreno video uzrunā paskaidroja, ka Asānžs vairākkārt pārkāpa patvēruma izsniegšanas un uzvedības kārtības noteikumus. Asanžs tiek vainots par dalību sensetīvu datu nopludināšanā. WikiLeaks uzskata izraidīšanu par nelikumīgu un saistītu ar to, ka organizācija nopludināja informāciju par iespējamo Ekvadoras prezidenta saistību ar korupciju.

5.aprīlī WikiLeaks jau brīdināja par to, ka Asānžam tiks atņemtas patvēruma tiesības. Savukārt Moreno šādu apgalvojumu noliedza.

Asānžs nogādāts cietumā, kur gaidīs tiesas prāvu. Viņam draud izraidīšana uz ASV, kur viņu apsūdz valsts drošības datu nopludināšana un draud cietumsods.

Asānžs Ekvadoras vēstniecībā ir pavadījis 6 gadus un 10 mēnešus, mēģinot izvairīties no ekstradīcijas uz Zviedriju, kur viņš tika apsūdzēts izvarošanā.



Nav komentāru

Ierakstīt komentāru