Bruņotie algotņi apspiež protestus Venecuēla

Nav komentāru
Foto: NanoNews/Twitter

Prezidenta Maduro atbalstošas bruņoto algotņu grupas “El Colectivos” svētdien apšaudīja protestētāju Venecuēla, lai apspiestu to protestus pret elektrības un ūdens padeves traucējumiem.








Speciālo uzdevumu vienības (FAEN) un Nacionālā gvarde (GNB) arī pielietoja šaujamieročus un bruņutehniku, lai apspīlētu protestētājus.



Pagaidu prezidents Huans Gvaido paziņoja, ka viņam ir informācija par to, ka algotņi ir ievainojuši divus cilvēkus. Vienus Karaksā un vienu Barkuismeto. Viņš aicināja armijas pārstāvjus aizstāvēt valsts iedzīvotājus no bruņotām algotņu grupām.

Svētdien dažādos valsts štatos uzplaiksnīja iedzīvotāju protesti pret elektrības un ūdens padeves pārtraukumiem. Protesti reģistrēti valsts galvaspilsētā Karakasa un Karabobo, Miranda, Lara un Aragva štatos.


Venecuēlas prezidents Maduro izsludinājis valstī samazinātās elektrības padeves režīmu, kurš ilgs 30 dienas un kura laikā mēģinās stabilizēt elektrības un ūdens padevi.

Valsts komunikāciju ministrs paziņojis, ka mācību iestāžu darbība tiek apturēta, bet darba diena valsts un privātās iestādēs tiek samazināt līdz darba dienas pulksten 14. Maduro savā ziņojumā paziņoja, ka skolas varētu atsākt darbu trešdien. Līdz kādam termiņam ilgs samazinātā darba dienas režīms netiek ziņots.

Elektrības padeve pakāpeniski tiek atjaunota, bet tā joprojām nesasniedz to apjomu, kuru tā sasniegusi pirms pēdējā nacionālā elektrības padeves pārtraukuma.
Ekrānšāviņš: Ineterneta pieslēgumi pēc IODA Dashbord datiem



Nav komentāru

Ierakstīt komentāru