Vispārējais streiks #Armēnija. Valdošā partija piekāpjas protestētājiem.

Nav komentāru
Foto: Samvel Martirosyan/Twitter

2018. gada 02. maijā opozīcijas līderis Nikola Pašiņans aicinājis protestētājus uzsākt vispārējo streiku un bloķēt visus ceļus valstī. Gjumri pilsētā ceļu blokādi uzsāka jau 1. maijā. Šorīt protestētāji bloķējuši ceļu uz "Zvartnots" lidostu Erevānā, ka arī citus ceļus. Policijas spēki atrodas notikumu vietā, bet pagaidām neiejaucās, izšķirot sadursmes starp autovadītājiem un protestētājiem.




Pašiņans izsludināja vispārējo streiku un ielu blokādi pēc tam, kad Nacionālā Asambleja (parlaments) neapstiprināja viņa kandidatūru, kā jauno premjerministru. Protestu līderis aicināja savus atbalstītājus uz nevardarbīgiem protestiem, ka arī aicinājis policiju pievienoties tiem. Eiropas Savienība atbalsta politiskos procesus Armēnijā un aicina nepielietot vardarbību.




20:00
Protestētāju mītiņš Republikas laukumā Erevānā, Armēnija. No rītdienas visas protesta akcijas tiek apturētas, jo valdošā partija piekrita protestētājus prasībām.


18:33
Valdošā Republikāņu partija paziņo, ka nākamās premjerministra vēlēšanās neizvirzīs savu kandidātu un atbalstīs kandidātu, kurš iegūs vismaz 1/3 deputātu atbalstu parlamentā. Pirms tam Nikola Pašiņans guba atbalstu no otrās lielākās partijas parlamentā - Tsarukjana bloka.


17:38
Liela protesta akcija turpinās otrā Armēnijas lielākajā pilsētā Gjumri.


17:33
Valdošā Republikāņu partija aizvada slēgto sēdi, kurā apspriež savu pozīciju otrajās premjerministra vēlēšanās 8. maijā.

17:02
Kultūras nozares pārstāvji piespiež atkāpties no amata Armēnijas Kultūras ministram.

16:00
Pulksten 16:00 (17:00) protestētājiem bija jāpārstāj bloķēt ielas un jādodas uz mītiņu Republikas laukumā Erevānas centrā. Pagaidām protestētāji nesteidzās atbrīvot ielas.


14:52
Protestētāji Erevānas ielās.




14:18
Protestētāji protestē pie valdošās Republikāņu partija spīkera mājās, izkliedzot saukļus: "Kauns, kauns, kauns!".


13:15
Protestētājas dejo pretī premjerministra administrācijas ēkai Erevānā.


13:12
Vagaršapatas pilsētā nestrādā veikali, aptiekas, kioski, skolas un bankas.

13:06
Abovjanas pilsētā protestētāji bloķējuši visas ielas, ka arī lielceļus, kas ved uz Erevānu. Pēc blokādes beigām dosies uz mītiņu galvaspilsētā.


13:00
Protestētāji bloķē ieejas durvis ministrijās. Visas Tieslietu ministrijas ieejas bloķēja advokāti. Vanadzoras pilsētā protestiem pievienojās poliklīniku, bibliotēku un veikalu darbinieki.


12:46
Protestētāji Artik pilsētā novietojuši zārku pie valdošās Republikāņu partijas biroja durvīm.


Mazs zēns ar rotaļu mašīnītēm bloķē braucamo daļu Erevānā.


12:40
Protestētājiem pievienojās Idževanas pilsētas un Tavušas reģiona administrācijas.

12:18
Protestētāji bloķējuši Armēnijas un Gruzijas robežpunktu Bavra ciemā. Uz robežas iestrēgušas 300 kravas mašīnas ar precēm priekš Armēnijas.


12:17
Protestētāji cep šašlikus uz bloķētām ielām.


11:20
Valdošās Republikāņu partijas deputāts Migrans Pogosjans, nespējot braukt caur bloķētām ielām, brauc pa gājēju ietves trepēm.


11:29
Protestētāji dejo Erevānas ielās.




11:25
Armēnijas Nacionālās Asamblejas (parlamenta) regulārā sēde šodien nenotika kvoruma trūkuma dēļ.

11:17
Nikola Pašiņans aicina protestē atbloķēt lidostu plkst.13:00 (14:00 pēc vietējā laika). Pēc lidostas un Flightradar datiem lidojumi notiek pēc grafika. Toties sociālos tīklos ziņo, ka lidojumi ir atcelti. Situācija neskaidra.


10:38
Nalbadjanas ciema skolēni Armaviras rajonā devušies protesta gājienā.


10:29
Protestētāji Erevānā konfliktē ar autovadītājiem, kuri nespēj izbraukt caur bloķētām ielām.


9:50
Armēnijas Centrālā banka paziņo, ka neskatoties uz baumām un straujo naudas izņemšanu no bankām, tā kontrolē situāciju un valsts finanšu sistēma darbojās stabili.

9:43
Protestētāji bloķējuši sešas galvenās ielas, kuras ved Republikas laukumu. Liela protestētāju grupa iet gājienā caur pilsētu.


9:28
Protestu līderis Nikola Pašiņans aicina protestētājus atbrīvot visus bloķētus ceļus plkst.16:00 (17:00 pēc vietējā laika).

9:27
Protestētāji pieprasa apturēt pašvaldības darbību Gjumri pilsētā.


9:24
Protestētāji bloķējuši lielākās ielas Erevānā.


9:09
Daļa lidostas "Zvartnots" darbinieku uzsāka streiku un pievienojās protestētājiem. Pēc lidostas datiem tā turpina darboties. Pagaidām ir atcelts tikai viens lidojums no Stambulas (Turcija).



A post shared by Giga (@gigasurvive) on


9:00
Apturēta metro darbība Erevānā.

8:45
Aktīvisti ar trim mašīnām mēģināja bloķēt ieejas durvis Tieslietu ministrijā, bet policija piespieda novākt automašīnas.

8:32


8:28
Protestētāji bloķējuši 6. rajonu Erevānas pilsētas rietumu daļā.



8:15


7:59
Protestētāji bloķē iebraukšanu Erevānā no Ararata puses.


7:45
Protestētāji bloķējuši lielceļu Armēnija - Irāna un ceļu uz Aštarakas pilsētu.

Protestētāji bloķējuši Širakas reģiona administrācijas ēku.


7:40


7:15



Iedzīvotāji kafejnīcā vēro Pašiņana uzstāšanos 1. maijā.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru