Glābēji Olaines novadā atraduši nomaldījušos cilvēku

Nav komentāru
Apdegušas mājas sienas
Attēlam ilustratīvā nozīme.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13. jūlija plkst. 6.30 līdz 14. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku, tai skaitā, viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukums bija maldinājumi.


Vakar plkst. 23.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem, cilvēks tika atrasts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, koks un zemsedze, elektrosadales skapis dzīvojamā mājā, vieglā automašīna, siens, piededzis ēdiens, dārza māja, loga rāmis, prožektors, šķūnis.

Glābjot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kuldīgas novadā nocēla no ligzdas ievainotu stārķu mazuli, Jelgavas novadā izcēla kaķi, kurš bija iekritis dūmvadā, notvēra un palaida brīvībā meža masīvā čūsku, kas atradās lauku virtuvē, bet Krustpils novadā no divus metrus dziļas akas izcēla suni un nodeva saimniekam.

13. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru